فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۱۲ اسفند
    • 3 March
    • ١٠ شعبان


در چنین روزی در سال 1992 میلادی جبهه نجات اسلامی در الجزایر منحل گردید. به دنبال این انحلال حالت فوق العاده در الجزایر برقرار شد .


در چنین روزی در سال 1938 میلادی  ، عطیه احمد عوض رزمنده عضو گروه عز الدین قسام  با  حمله  به نیروهای بریتانیائی ،  هفتاد  تن را کشته و پنج فروند هواپیمای آنان را نابود کرد . در این عملیات عطیه احمد فرمانده و سی و هشت  تن دیگر بشهادت رسیدند .


در چنین روزی در سال 1950 کارگران معادن زغال سنگ آمریکا به اعتصاب دو ماهه خود پایان دادند .


در چنین روزی در سال 1678 میلادی آنتونیو ویوالدی از مشهور ترین و بر جسته ترین موسیقیدانان ایتالیایی دیده به جهان گشود .


در چنین روزی در سال 1652 میلادی توماس آتوی شاعر و  نمایشنامه نویس انگلیسی به دنیا آمد . شکارگاه ونیز عنوان مهمترین اثر اوست .


در چنین روزی در سال 1756 میلادی ویلیام گودوین فیلسوف و نویسنده سیاسی انگلیسی دیده  به جهان گشود .


در چنین روزی در سال 1754 میلادی   دکتر بنیامین واتر هاوس سازنده واکسن آبله  دیده به جهان گشود .


درچنین روزی در سال1993میلادی  ،  پروفسور آلبرت سایبین  درسن هشتاد و شش سالگی درگذشت.او واکسن فلج اطفال را کشف کرده است .


در چنین روزی در سال 1918 میلادی آرتور کوینبرگ بیو شیمیست آمریکایی دیده به جهان گشود . وی در سال 1959 میلادی جایزه نوبل را گرفت .


در چنین روزی در سال 1409 میلادی جنگ داخلی در استرالیا پایان یافت .


در چنین روزی در سال 1919 حزب کمونیست  آلمان در این کشور اعلام شوروش عمومی کرد .


در چنین روزی در سال 1852 میلادی  نیکلای گوگول  نویسسنده بزرگ روس دیده از جهان فرو بست . گوگول در نوزدهم مارس سال 1809 میلادی در او کراین به دنیا آمد. پدرش یکی از ثروتمندان بود و او را در مدارس نجبا به تحصیل گمارد . او ابتدا به نقاشی علاقه داشت و پس از آن به ادبیات روی آورد . نخستین اثر وی شب نشینی های مزرعه نام دارد . بازرس کل ، افسانه ها ، راهزنان ، آرابسک و عروسی از جمله آثار مشهور این نویسنده روس است . نمایشنامه بازرس کل او انتقادات گسترده ای را برای او به دنبال داشت . گوگول  به همین خاطر مدت دوازده سال در تبعید به سر برد .

در چنین روزی در سال 1924 میلادی دو کشور آلمان و ترکیه قرار داد مودت و تجارت امضا کردند .


در چنین روزی در سال 1963 میلادی سنگال صاحب قانون اساسی  شد . به همین دلیل این روز به عنوان روز قانون اساسی در این کشور مشهور است .


در چنین روزی د رسال 1991 میلادی دو کشور لتونی و استونی استقلال خود را خود را به دست آوردند .


در چنین روزی در سال 1960 میلادی    بیش از یکصد هزار افغانی در کابل از خروشچف رهبر شوروی در  کشورشان استقبال کردند .


در چنین روزی در سال 1965   میلادی   سوریه نه  شرکت نفتی فعال دراین کشور  را ملی اعلام کرد.


 در چنین روزی در سال 1972 میلادی شوروی با لیبی پیمان دوستی و مودت به امضا رساند .


در چنین روزی در سال 1977 میلادی   نخستین  کارت اعتباری با نام  «ویزا کارت» به بازار آمد .


همه ساله چنین روزی به عنوان روز اتحاد در سودان گرامی داشته می شود .


همه ساله چنین روزی به عنوان روز دعا در جهان گرامی داشته می شود .


در چنین روزی در سال 1357 یکی از بزرگترین تظاهرات در تهران علیه رژیم پهلوی روی داد . در این تظاهرات مردم با استفاده از فرصت به دست آمده عاشورا ، عزاداری حسینی را به قیامی عینی علیه رژیم پهلوی  تبدیل کردند .گفته می شود در این روز بیش از دو میلیون نفر از مردم در تظاهرات علیه شاه شرکت کرده بودند .  در پایان راهپیمائى عاشورا قطعنامه‏اى از سوى کلیه گروههاى شرکت کننده در تظاهرات صادر  شد.نکات اصلى قطعنامه مزبور پذیرفتن رهبرى آیت الله خمینى از سوى همه گروهها و تاکید بر ادامه مبارزه تا سقوط شاه، بازگشت تبعیدى‏ها، و پشتیبانى از اعتصابات و دعوت از افسران و سربازان براى پیوستن به مردم بود. راهپیمایى‏هاى عظیم تاسوعا و عاشورا، نتایج فورى و تعیین کننده‏اى داشت که اهم آن شکست دولت نظامى و ناتوانى آن در اداره مملکت، یکپارچگى گروههاى سیاسى، اعم از ملى و مذهبى و تایید رهبرى آیت الله خمینى بود. عظمت راهپیمایى و تظاهرات دو روز تاسوعا و عاشورا و نظم و ترتیب و سازماندهى و نتایج آن، در مطبوعات جهان، بخصوص در رسانه‏هاى خبرى اروپا و آمریکا، مورد بحث و تفسیر قرار گرفت.نیویورک تایمز نوشت «تظاهرات این دو روز، نشان داد که دولت فاقد قدرت و توانایى براى برقرارى نظم و قانون در شهرهاست.به هر حال، اپوزیسیون نشان داد که یک دولت جانشین است‏» .

درچنین روزی در  سال1299هجری شمسی   ،  دولتین  ایران و روسیه، معاهده ای را امضا کردند که بر اساس آن روسیه ملزم می شد تمامی نیروهای نظامی خود را  از ایران خارج سازد .


در چنین روزی در سال  1329 ه ش مردم  تهران در تظاهرات گسترده ای  ، خواستار ملی شدن صنعت نفت و لغو
قراردادهای  نفتی  با انگلستان شدند . این گونه تظاهرات در پایان منجر به ملی شدن صنعت نفت در ایران شد .